понеделник, 28 юли 2008 г.

Според Катя от блога на izkustvoto.com Алекс е напълно уникален.


Като прочете заглавието всеки човек (под)съзнателно си прави догадки за както аджеба ще става дума в тази книга. И аз си правех. Очакванията ми са описани в поста, чието заглавие поразително много прилича на заглавието на този пост.

Не предполагах, че книгата ще бъде толкова забавна. Отдавна не съм се смяла, четейки нещо. Хуморът е заразителен, малко черен, но при всички случай е изключително оригинален. Стилът на Букарски е уникален, не просто уникален, ами много уникален

Катя от Изкуството.com прочете книгата на Алекс и написа очакваната рецензия. И аз съм съгласен с нея — Алекс е самобитен и уникален автор.

Спас Колев сподели впечатленията си от книгата

Преди да седна да пиша, реших да проверя какво вече е писано, за да не се повтарям (мързелът е водещ мотив при мен). Това го разбрах, това не го разбрах (но пък и аз песимизмът трудно го забелязвам, по-оптимистична книга от “Чужденецът” не съм чел). Това горе-долу съвпада с моето мнение.

Преди издаването на книгата бях чел един-два текста на Букарски, така че имах представа какво да очаквам. Резултатът надмина очакванията ми - в смисъл, явно не съм бил уцелил най-добрите един-два текста.



Видният български уикипедианец и признат ерудит Спас Колев, написа честна рецензия за книгата на Алекс. Разкритикува ме за запетайките и тиретата (признавам, виновен съм), но като цяло книгата му е харесала.

Прочети цялата рецензия.

Порталът за духовност truden.com публикува разказ от Алекс


...На 22 май 2008 г. в Журналистическия факултет на СУ “Климент Охридски” се проведе промоцията на книгата в България, издадена на български от сдружение “Словото”.


Книгата беше приета много добре от българските читатели, за което свидетелстват многобройните отзиви в Интернет сайтове и блогове. Интервюто, което Алекс даде пред в. “Дневник” беше препечатано със съкращения в едно от най-популярните френскоезични издания в света – Courrier International и предизвика значителен резонанс във франкофонския свят. ... (чети нататък)
Известният портал за духовен живот, религия и самоусъвършенстване truden.com публикува разказа ЗПО от книгата на Алекс.

събота, 5 юли 2008 г.

Алтернативен мъжки


Отново в блога Аз чета се появи рецензия за Алекс, този път от загадъчната Юлия. Юлия е прочела книгата, проникнала е до много дълбоки смислови пластове и вече има свои любими цитати. И като резултат е написала отличен анализ. Юлия благодаря ти, когато Алекс идва в България ще осигурим автограф ;-)

Катя от Izkustvoto.com с намерение да прочете книгата!


Катя от izkustvoto.com е първият човек, който написа за книгата ПРЕДИ ДА Я ПРОЧЕТЕ и сега чака с нетърпение да я купи. Катя, сигурен съм че няма да те разочароваме и ако напишеш едно честно мнение в блога за книгата, ще съм ти много признателен.

Алекс полетя с костенурката

И Лидия Стайкова прочете Алекс. Много интересно явление забелязвам. Вече няколко човека след като прочетат книгата, разсъждават за себе си, а не за книгата. Това ми се струва много добър знак. Означава че книгата ги е докоснала някъде много, много дълбоко, т.е. че книгата наистина е добра, а това ми дава спокойствието че се занимавам с правилното нещо.

Жустин Томс публикува предговора към книгата в нейния блог


Жустин Томс, един от най-позитивните хора, които познавам, беше толкова впечатлена от предговора на Алекс към книгата му, така че просто го публикува и при нея. Ако не сте го чели, цък нататък.